Kesä?

10440973_10152435218821768_2788778779669131637_n

Kesä on vaikkei paistakaan. Aloitamme ratsastuksen säännöllisen säännöllisesti taas elokuussa. Toki osa porukasta jatkaa iloisesti läpi kesän, joka onkin mielestäni aivan mahti juttu, kun ryhmäkootkin ovat toisinaan todella pienet niin saatte “enemmän” silmäilyä. Loppu kesän teemana on klassinenratsastus, joka toivottavasti herkistää teidät ja hevoset syksyn varalle.

Tunti kyselyitä on tullut melkoisesti, mutta en ole valitettavasti ehtinyt/”jaksanut” vastata. Edellä mainittu kuulostaa kauhealta, mutta siihen löytyy luonnollinen selitys, perustyön lisäksi valvon varsomista. Se tarkoittaa sitä, että meille syntyy varsa ja koska varsat eivät kerro tulostaan paljoakaan etukäteen on oltava valvomassa varsontaa hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa. Nimittäin jos varsalla on syntyessään jokin hätänä siihen täytyy puuttua heti. Tammat ovat siitä oikukkaita, että ne usein yrittävät piilotella varsomistaan ja niinpä onkin valvottava muutamia öitä ettei varsominen tapahdu huomaamatta. Meille syntyy niin harvoin varsoja, etten ole sijoittanut varsontakameraan ja koska minulla ei ole vielä omia lapsia minun on helpohko hoitaa valvomista. Nukun nyt yöni tallissa patjalla makuupussissa.
Varsomisen tapahtumis haarukka on noin 65-päivää. Toivottavasti en joudu kuitenkaan nukkumaan tallissa ihan niin montaa yötä, sillä herään innostuksissani hevosten liikehdintään vähän väliä! Merkitkin viittaisivat siihen, että se tapahtuu pian.. On monia asioita jotka voivat mennä pieleen, joten eipäs innostuta liikaa, ettei sitten harmita, jos ei meillä olekaan varsaa syksyllä. “Emme voi nyt muuta kuin katsoa taivasta ja toivoa parasta.” Haaveilen jo ensi kesälle uutta varsuliinia, että jos ei tämä onnistu niin ehkä seuraava.

Laitan lähiaikoina ohjeita niille jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan ratsastusta meillä. Ryhmät näyttävät syksylle miltei täysiltä, joten niitä pitäisi perustaa lisää mikäli haluatte myös sitoutua jatkamaan täällä käymistä talven yli. Kysyn myös vanhoilta asiakkailta ovatko he valmiita jatkamaan talven niin selviää tuleeko jo olemassa oleviin ryhmiin tilaa. Nyt olisikin parasta aikaa käydä irtotunneilla tutustumassa! Vakkaripaikkoja on vapaana aloittelijoiden torstain klo16 ryhmässä ainakin kaksi, tosin ryhmä on tauolla elokuun alkuun.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s