Varsa

20140707_102533-EFFECTS

Sieltä se saapui pienen pieni varsuli. Kovin heikkona, mutta keskoshoidolla se on piristynyt päivä päivältä. Toivottavasti se selviää! Kaikkeni olen sen eteen tehnyt asunut tallissa reilun viikon ja syöttänyt Misun apuna pikkaraista, kun se ei osannut nousta eikä imenyt tarpeeksi voimakkaasti. Nyt kuitenkin ollaan jo paremmalla suunnalla. Ei vaan uskalla nuolaista ennen kuin tipahtaa, kun eläinmaailmassa on omat lakinsa.

Varsa on tamma ja se sai nimekseen Piipi. Nimi tulee Taatani (isoisän) sodassa pelastaneen suokki tamman mukaan, joka oli saanut kranaatin sirut eturintamalla naamalleen. Toivottavasti meidänkin Piipi selviää koettelemuksistaan. Syntyessään se painoi vain 30-35kg, kun normaali varsa painaa jopa 70kg. Piipillä oli tullessaan mukanaan identtinen kaksoisveli, jota ei ollut nähnyt edes kolmen eläinlääkärin ultrat. Tosin joskus ultralla ei löydy edes yhtä varsaa, vaikka se sitten vuoden päästä syntyisikin. Veli oli kuollut niin kuin kaksoset yleensä, jopa molemmat. Veljen nimesin Hummaksi, vaikka se ei selvinnytkään. Toivottavasti se kuitenkin elää Piipin suojelusenkelinä läpi sen elämän.
Tämä aika on ollut melko raskasta aikaa, kuin olisin saanut uudelleen koulutuksen emätamman oikeana kätenä tai apu tissinä. Toivottavasti uurastus tuottaa tulosta ja Piipi ja Missi selviävät läpi kivisen alkutaipaleensa. Mikäli joku joskus kaipaa apua keskosvarsan kanssa soita rohkeasti, sillä jaan tietoni ilmaiseksi ja voin olla henkisenä tukena. Olen suuresti kiitollinen kaikesta avusta mitä olen Pirtevan eläinlääkärien kautta saanut. Sekä Jouni-hevosmiehelle, joka auttoi meidät läpi kahden ensimmäisen raskaimman päivän.
Kaikesta huolimatta tämä on ollut myös elämäni hienointa aikaa päästessäni tutustumaan äiti hepan päivärytmiin jopa alkuun karsinassa ¨nukkuen¨(ruokinnat 1-4krt/h).

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

2 Responses to Varsa

  1. Voi sentään! Pienelle Piipille hurjasti kasvuvoimaa ja Missi-mammalle rapsutuksia. <3 Toivottavasti taival on jatkossa vähemmän kivikkoinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s