Kuulumisia

Piipi pääsi isoon laumaan. Kaikki uudet sedät ja tädit olivat niiin innoissaan pienokaisesta, että se sai “juosta” Misu-äipän kanssa ympäri suurta laidunta (n.7ha) jonkin aikaa. Lopulta kaikilla oli niin hikihatussa, että ne kävelivät peräkanaa ympäriinsä. Toki kaiken tämän “juoksun” välissä syötiin ja levättiin. Erotin laumasta Leevin, kun se yhtenä johtavimmista ruunista takuulla rakastuisi Piipiin niin, että ajaisi muut ruunat aidoista ulos :) 

Aikaisemminhan Piipi oli tutustunut jo shettis setään ja -tätiin ja Elliin, Impiin ja Tapsaan. Tapsa on lauman alimpia ruunia, mutta Piipi vei senkin sydämen niin että oli murheellista katsoa, kun loppu lauma vei “hänen” lapsensa. Se oli hetken asiasta tolaltaan, mutta onneksi Elli, jota varsa ei juuri kiinnosta, jäi Tapsan uudeksi ystäväksi ;) Impi katseli kaihoisasti naapuri laitumelta Piipin kipitystä. Se olikin ainoa, josta Missikin tykkää selvästi ja hörisee aina kun näkee. Kinkku setä oli jo Piipin eka viikkoina niin innoissaan siitä, ettei olisi langoissa pysynyt. Rasu ei juuri kiinnostustaan näyttänyt suuntaan taikka toiseen (vanhapiika pihtari). 

Ressu, Kalle, sekä rakastavaiset Loru ja Karina saivat tutustua varsaan hetkellisesti jo silloin, kun sen sai päästää eka kertoja laitumeen. Ne eivät siitä niin välittäneet, kun eihän tommonen vielä silloin niiin pikku vauva osannut edes leikkiä, mamman tissiä vaan lutkuttamassa. Enkeli olisi tarjonnut varatissiä vaan Missipä ei siihen suostunut ja piti pikkaraisensa erossa ponista.

Nyt uudessa isossa laumassa oli selvästi kolme kunnollista kummisetää, jotka yrittivät estellä toisten/toistensa pääsyä Piipin luo. Sulo, Reino ja “pikku”Risu. Ne vuoron perään menivät kylki edellä väliin, jos joku tahtoi mennä pientä haistelemaan. Koko lauman johtaja Vilma päätti kuitenkin, että pojat sai potkut tehtävästään ja kinkesi puolipakollisin ottein kummitädin tehtävään! Tango ei kuitenkaan ymmärtänyt tätä ja pyrki vähän väliä vain vähäsen haistelemaan Piipiä. Saaden aikaan pientä sekasortoa ja pian sekin oli jallitettu toisaalle. Tango ei selvästi yhtään ymmärtänyt tommosen pikkuvarsan päälle, vaikka kiinnostus olikin hetkittäin ylitsepursuavaa. 

Vein Rasun ja Kinkun Leevin seuraksi toiselle laitumelle. Ne eivät oikein tajunneet miksi heidät oli erotettu. Varsinkaan ruunat. Leevi olisi ehdottoman tarmokkaasti halunnut päästä ensimmäiseksi kummisedäksi ja ehkä jopa ainoaksi! Kinkku parka murehti omaa kohtaloaan, kun oli nuoresta iästään huolimatta niin hyvin pitänyt ja olisi voinut edelleen pitää pikku Piipille seuraa. Vaan ei. Julma Riina oli nyt eristänyt heidät omaan laumaansa, johon myöhemmin päätyi myös Ressu. Rasu vanhapiika-pihtari-poni ei ymmärtänyt ollenkaan poikien huolta. 

Isossa laumassa Barbi-beibe oli, ennen Rasun erotusta, aivan sen perään. Se ei nähnyt tai kuullut lainkaan muita hevosia. Ei edes Piipiä. Se oli kiimahormoonien sekoittamilla aivoillaan ilmeisesti päättänyt, että Rasu olisi hänen varsansa. Muut menivät Piipin perässä niin Barbi meni Rasun ja jos poni yritti mennä muiden mukaan tuli jalo puoliverinen väliin, ettei se vaan satuttaisi pikku kavioitaan. En osaa tulkita mitä Rasu tästä ajatteli. Se näytti hieman hämmentyneeltä. Iltapäivästä ryöstin Rasun “äidiltään” Leevin laumaan. Muut jo söivät rauhakseen Piipin kanssa. Kunnes Barbi hoksasi, että “Täällähän on oikea varsa!” ja juoksentelu jatkui. Tilanteen rauhoituttua vein kuitenkin Missi-mamun ja Piipi-babyn pyöröaitaukseen yöksi. Tällainen muutaman tunnin tutustuminen alkuun sai riittää, kun yötkin ovat jo pimeitä. 

Seuraavan aamun valjetessa näin lauman vaihtelevan Missin ja Piipin valvonta vuoroa. Välillä aitauksen ympärillä oli useampia vahteja. Kun lähdin myöhemmin Piipin vapautukseen ei aitauksen ympärillä ollut ketään. Piipi huilasi vielä minun tullessani. Menin sitä kiusoittelemaan ja rapsuttelemaan sen venytellessä pitkin pituuttaan. Se nautti prinsessan suosiotaan. Saa nähdä mikä kuningatar siitä vielä tulee, kun se luulee että maailma pyörii vain hänen arvonsa ympärillä. Pian mäen takaa näkyi kummisetä Sulon pörhistynyt pää. Se huomasi unohtaneen vahtivuoronsa ja saapui nyt iso maha puolelta toiselle heiluen reipasta käyntiä meidän luo.

Päivä sujui niin hyvin, että uskalsin jättää Piipin ja Misun yöksi laumaansa. Seuraavana päivänä lisäsin porukkaan vielä Hartsan, joka tykkäsi ennemmin Ellin ja Tapsan seurasta. Sinänsä ihan hyvä, kun noita kummisetiä ja -tätejä näyttää Piipillä riittävän muutenkin. Enää on edessä koko lauman yhdistäminen, jonka teen vasta myöhemmin kunhan Piipi vielä vähän kasvaa.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s