Terveisiä kisoista ja tulevaisuuden mietintää

Meidän leikkimieliset kisathan sujui mukavasti! Ensin aloitimme radan rakennuksella ja hevosten haulla. Tein radan tolpilla valmiiksi ja sillä välin kun tytöt laittoi puomeja minä pesin hevosten jalkoja, että saimme suojat hyppyjä varten paikoilleen. Sitten sovimme kaikille sopivat hepat. Kisaheppoina toimi tällä kertaa vain Sulo, Missi, Ressu, Elli, Rasu ja Kinkku. Ensin sai hypätä ne jotka halusivat mennä ristikot ja niistä etenimme korottaen esteitä jopa 70cm saakka(kaikki kilpailijat ovat vielä nuoria).
Peppi aloitti kisat Rasulla. Peppi on vasta 4v, mutta sanoi muistavansa radan ja olisi halunnut mennä ihan itse. Harmikseen jännitys olikin niin suuri, että esteistä mentiinkin lähinnä ohi. Yksi tytöistä meni sitten avustamaan radassa ja rata oli puhdas. Yhdellä esteellä Rasu hyppäsi kuitenkin isohkon loikan ja pikkuneiti suistui ikävän näköisesti satulasta. Onneksi selvittiin pelkällä kuranaamalla ja Peppi jatkoi radan loppuun! Olimme jo päivemmällä tehneet Pepin kanssa oman ruusukkeen paperista ja se riitti palkinnoksi kisasuorituksesta(suosittelen tällaista pienempien lasten kanssa). Muiden suorituksista en viitsi kirjoittaa, kun en ole varma haluaako kaikki. Peppihän on mun siskon likka niin rohkenen tarinoida hänestä.
Ennen kilpailujen alkua olimme sopineet, että kilpailu arvostellaan sujuvuuden ja puhtaan radan mukaan. Korkeuden sai kaikki päättää itse ja olin todella tyytyväinen miten hienosti kaikki uskalsivat puhua toiveistaan. He osasivat myös hyvin arvioida itselleen sopivan radan. Palkintoja jaomme kolme ja ne olivat ruusukkeita.
Kisojen kommelluksilta ei voida kuitenkaan koskaan välttyä ja niinpä puomin pudotukset, radan unohdus ja kiellot olivat ratojen yleisimmät virheet.
Kisan palkitut ratsukot onnistuivat radoissaan hyvin. Ensimmäinen onnistui sujuvuuden ja puhtaan radan kanssa parhaiten. Kaksi muuta palkittua tulivat yhdessä kakkosiksi, sillä heillä oli aika samanlaiset puhtaat radat, mutta tempon vaihteluita oli vielä havaittavissa.
Mielestäni kaikki ratsasti hyvin, eikä olisi ollut ihme vaikka kukatahansa heistä olisi vienyt voiton, mutta tällä kertaa kisaonni oli näillä kolmella ratsukolla. Ykkönen oli Seela ja Ressu ja jaettu kakkonen Vilma Kinkulla, sekä Pinja Sulolla.
Nämä kisat oli harjoitusta kilpailu- ja taidonnäytepäiviä varten, jotka käymme joulukuussa. Siellä jaamme myös Majantallin kiertopokaalin. Kukatahansa ehtii vielä harjoitella niitä varten, mutta varmistaaksesi että saat tarpeeksi treeniä kannattaa kertoa innostuksestasi minulle niin pyrin kaikin tavoin tukemaan myös sinun onnistumistasi ja voin antaa kotiharjoitus vinkkejä!

Mietin uusia “tuotteita”, jos sinulle tulee jotain mieleen ota puheeksi esim.palautteen kautta. Miten voisin helpottaa sinunkin oppimistasi? Tai mitä muuta voisimme tehdä hevosten kanssa, kuin ratsia kentällä(kouluesteet,esteet), maastoilla, kilpailla..
Olisiko esim noin 29euroa maksaville 3hlö pienryhmätunneille viikonloppuisin tai tiistaisin kysyntää?? Mulla alkaa olla sen verran uusiakin hevosia valmiina käyttöön, että tarvitsee kehittää toimintaa. Mutta mitä se voisi olla? Entä jos alkaisin ratsuttaa vieraita hevosia ja opettaa omillani niiden omistajia herkemmiksi(yleensä ongelmat tulee, kun hevonen on “liianherkkä”=ratsastaja liian vahva)…. Tarkoitushan on lopulta, että ratsastajalla ja hevosella on mukavaa toimia yhdessä.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

4 Responses to Terveisiä kisoista ja tulevaisuuden mietintää

  1. Saana says:

    Sehän olisi kivaa, jos voisit ottaa liinaan vähäksi aikaa tavallisilla ryhmätunneilla, tämä ainakin mahd. helpottaisi opiskelua….:)

  2. Saana says:

    Jos tulis lunta niin voisit pitää rekiajotunteja!

  3. Teea T says:

    Hanki treeniä ilman satulaa:) Luulisin et se ois kivaa:)) Leikki tunti ilman satulaa:) jossa ois ratoja ja 2 joukkuetta ja molemmat kilpailee:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s