Vanhuksia puoli ylläpitoon (tutuille)

Elli ja Loru etsivät puoli ylläpitäjiä omalla tallillaan. Molemmat ovat ansainneet oman tai omat ihmiset itselleen. Toivoisinkin ylläpidosta mahdollisimman jatkuvaa sopimusta, mutta ymmärrän myös muuttuvat elämäntilanteet, eikä tähän tarvitse lopullisesti sitoutua. Joka tapauksessa hevoset ovat vielä käyttökuntoisia ja kaipaavat liikuntaa päivittäin. Mikäli innokkaita hevosen omistamista kokeilevia ihmisiä ei löydy jatkavat nämäkin edelleen työntekoa tunneilla, eikä se niille varmasti ihan kamalaa ole, mutta olishan se mukavaa, kun olis oma ihminen.

Järkevä liikutus pidentää hevosten käyttöikää ja siksi näitä saisi käydä ratsastamassa jopa 6pvä viikossa. Varsinkin viikonloppuisin jolloin minä en pidä yleensä tunteja. Arkisin liikutuksen pitäisi tapahtua joko ennen klo16 tai jälkeen klo19.

Meidän tallilla täysihoito on n.400euroa/kk. Voin kuitenkin katsoa sitä tässä tilanteessa alaspäin ja sisällyttää opetusta kuukausivuokraan.

Hevosia kengitetään n.6-9vkon välein, joka riippuu hevosyksilöstä. Näillä molemmilla on kuluma vaivaa, joten niillä on erikoiskengitys. Minä maksan tietenkin pääsääntöiset kengitys kustannukset n.110euroa plus tarvittavat tilsakumit/pohjalliset, mutta mikäli kenkä irtoaisi vuokraajan käytössä toivoisin hänen maksavan irtokengän lyömiskulut n.20euroa. Meiltä löytyy heppojen lenkkareita, joita voi käyttää kengättöminä liikutus päivinä.

On myös eläinlääkäri kuluja, joista voin vastata minä. Jos hevonen sairastuu voidaan jatkaa vuokrausta sillä aikaa toisella hevosella tai ohjeiden mukaan omalla vuokrahepalla.

Jotta tämä olisi kuitenkin edes hiukan hevosen omistamista lähellä tulee sinun maksaa kuukausivuokra, vaikka tulisit toisinaan kipeäksi tai vaikka et muutoin pääsisi joskus ratsastamaan, sillä “oma hevonen” on oma ja kustannukset samat, vaikka et kävisi tallilla kuukauteen. Irtisanomisaikaa olis kuukausi niinkuin tallivuokrassakin (esim.jos ilmoitat lopettavasi vuokrauksen helmikuussa tarttee maksaa ja käydä vielä maaliskuu).

Aiheesta voi kysellä lisää sähköpostitse(aikuisten yhteydenotot)! Aloittaa voit vaikka heti ;)

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s