Mielekästä heppailua kaikille: meillä et voi vain ratsastaa

20150226_135624

Heppahalit onnistuneen maastoilun päätteeksi

Tietyt asiat joiden olen ajatellut olevan tärkeitä meille kaikille kuten:
siisteys, yhteinen kiva harrastus ilmapiiri, hevosten kiltteys = johdonmukainen käsittely ja hyvä hoito

Olen keskustellut näistä nyt useamman tahon kanssa ja seuraillut yhteistä toimintaamme. Mielestäni olemme onnistuneet jo selvästi paremmin, kuin joskus kun meidän tallin kuviot on olleet kaikille uusia. Hoitajat ansaitsevat suuren kiitoksen, kun ovat auttaneet hyvillä mielin kaikkia. Silti meillä on vielä paranneltavaa.

Siisteys:
Mm. raipat unohtuvat pitkin pitäjää, tuntien jälkeisistä tehtävistä, jotka lukevat listalla ei huolehdita paitsi joskus kun muistan muistuttaa. Harjat täytyy puhdistaa ennen laatikkoon palautusta ja kesken harjauksen(likaisella harjalla harjauksesta ei ole hyötyä). Jalkineet pitäisi puhdistaa OIKEASTI ennen satulaan nousua. Kun käytät varusteita niistä täytyy huolehtia eli et voi palauttaa kuraisia vehkeitä paikoilleen ennen kuin puhdistat ne. Lopulta meidän heikko huolenpito vaikuttaa ystäväämme hevoseen.

Mukava ilmapiiri:
Kaikkia ei tarvitse rakastaa, mutta TOIMEEN TÄYTYY TULLA. Oli kyseessä hevonen tai toinen ihminen. Kaikki kehittyvät omassa ajassaan, eikä muita saa arvostella paitsi minä ja hevoset, koska te olette palkanneet meidät ohjaamaan ja opastamaan teitä! Mulle täytyy tulla kertomaan, jos joku asia vaivaa mieltä, sillä niistä on turha yksin murehtia vaan kehitellään sopiva ratkaisu. Moni asia vaatii myös omaa harkintaa ja pääsääntöisesti on lopulta annettava anteeksi. Ketään ei saa sulkea ulkopuolelle! Olemme vastuussa tästä yhdessä, joten jos huomaat, että jotain kiusataan sinäkin voit kertoa minulle.

Hevosten käsittely:
Kun hoidamme hevoset hyvin ja yritämme ymmärtää niiden laumakäyttäytymistä(se on kaikille aluksi haastavaa), saamme pidettyä hevoset hyvillä mielin. Perus hevosenhoito tällaisissa pitkäkarvaisissa tapauksissa liittyy harjaukseen, josta löytyy ohjevideo teoria osiosta. Satulan, satulavyön ja suitsien alle jäävät osiot on hoidettava huolella(paljaalla kädellä kokeillessa siellä ei tunnu kuin sileä turkki, kun se on onnistunut hyvin), kun niitä ei ole hoidettu hyvin joutuu hevonen kärsimään koko ratsastuksen ajan. Pahimmassa tapauksessa sinun kannaltasi hevonen voi käyttäytyä sopimattomasti! Mikäli likaa jää varustekohdan alle on parempi pyytää apua, kun aiheuttaa hankaumia tai haavoja kaverille.

Olen varma, että saamme homman hanskaan ja kaikille tulee kiva heppailukevät!

Mikäli koet tarvetta lisäopetukselle varustamisen ja hoidon suhteen ota asia puheeksi, joko palautteena tai tule viimeistään klo15.30 mukaan varustamaan hevosia kanssani :)

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s