Esteitä, estepäivää, kisoja ja eläkettä

-Esteet ovat hauska tapa harjoitella omaa tasapainoa ja ratsastusreitin suunnittelua/toteutusta. Monet kokevat sen rentouttavana vaihteluna perusratsastukselle. Minäkin kuulun tähän joukkoon. Tämä lienee kuitenkin laji joka jakaa helposti ratsastajia arempiin ja rohkeampiin. Miksi näin käy? Tämä liittyy usein siihen mitä olet kokenut esteitä mennessäsi. Siihen voi liittyä myös mitä olet kuullut tapahtuneen.

Minä olen opetellut hyppäämään vasta aikuisena oman arkuuteni vuoksi ja myös siksi etten ollut ratsastanut ratsastuskoulussa vaan ravihevosilla. Tietenkin hyppäsin joskus nuorena myös ekalla ponillani, mutta en silloin ymmärtänyt estehypystä tuon taivaallista. Sain joskus myös arvostelua hyppäämisestäni ja näin videon, joka sekoitti pakan niin, että ajattelin ettei musta ehkä koskaan edes tarvitse tulla mitään estehyppääjää, niin kamalaa nähtävää se oli. Jonkin sortin kilpailuvietin omaavana huonona estehyppääjänä oli kurjaa katsoa totuutta silmiin ja itkuhan siitä tuli.
Ensimmäiset hevosemme Prinssi esteponi, Kaitsu hyppäsi pienehköksi hevoseksi todella hienosti, Manzi kenttäratsu ja Helgakin noin metriä tai Mauri oikea estehevonen… mutta minä vain omaksi iloksi, kun muut eivät nähneet. Kunnes lopulta Ypäjälle päästäkseni oli tehtävä estepääsykoe. Pakon edessä siis. Noihin aikoihin Tähti, Rasu, Elli ja Kalle olivat tulleet meille. Tiesin teoriassa miten hypätä ja pysyin pääsääntöisesti kyydissäkin. Meillä ei silloin ollut edes esteitä radaksi saakka vain kolmeksi pystyksi. Loput teimme penkeistä tai heinäpaaleista. Sain onnekseni apua kokeneemmilta ja useammalla hevosella treenattuani olen ehkä oppinut jotakin.

Tunnen myös ne tunteet, kun pelottaa tai on vaikea hevonen tai kaikki menee pieleen. Joka tapauksessa olen tullut rohkeammaksi ja oppinut kohtaamaan pelkoni. Joskus olen silti miettinyt, että pitäisikö luopua omista hyppyhommista muutamien aivotärähdysten myötä. Olen tullut kuitenkin siihen tulokseen, että vahinko voi käydä missä ja milloin vain ilman hevostakin. Samaisten kokemusten myötä otan hyppäämisen vakavissani ja pyrin treenaamaan hanakasti, sillä tiedän että vain tekemällä oppii.

-Pitkän tarinoinnin päätteeksi totean tekeväni teoria osuuteen myös hyppäämisen perusteista tekstin ja ilmoitan että ensi viikon tiistaina 12.5. pidämme estepäivän samaan malliin, kuin edelliset. Voit ilmoittautua kommentoimalla tähän.

-Lisäksi Kilpailu- ja Taidonnäytepäivät siirtyvät kesäkuulle. Kesällä tunnit pyörivät normaalisti Juhannukseen, jonka jälkeen jatko riippuu Enkelin varsomisesta. Infoan siitä lähemmin. Infotkaa te minua tai oikeastaan tuntimuistiota kesän pausseistanne. Elokuussa on tarkoitus jatkaa normaalisti. Ratsastuskortit venyvät sinne saakka eli elokuussa jatkamme korttiviikkojen laskemista!

-Osa-aikaeläkeläisiltä Elliltä ja Lorulta poistetaan kenkulit tämän kuun loppuun mennessä. Kumpikin on hienosti antaneet meille oppinsa ja nyt ne saavat viettää kokopäiväistä eläkettään laumansa parissa. Niitä saa tietenkin harjata ja paijata jatkossakin.

Kategoria(t): Majantalli. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Esteitä, estepäivää, kisoja ja eläkettä

 1. Katri T sanoo:

  Pinja T. tulee 12.5 estetunnille klo 18.

 2. Saana sanoo:

  Kiitos paljon eläkeläisen Elli, sinun selkääsi kapusin ensimmäistä kertaa kun arkana saavuin Majalle.
  Mitä tehdään klo 16 esteillä ja kuinka hurjaksi muuttuu klo 17 esteillä?

  • majantalli sanoo:

   Esteasiat riippuu täysin teistä ratsukkoina :) eli säädän esteet teille sopiviksi! Jos saamme klo16 ryhmän aikaiseksi on se olis hyvä, mutta jos ei niin vaihtelen korkeutta.

   5.5.2015 14.06 ”Majantalli” kirjoitti: > >

 3. pälvi sanoo:

  Ilmoittaudun tiistain klo18 estetunnille. Ja oisko mahkuja saada hevonen valmiina? Menee täpärälle tuo aika.

 4. Helmi Asteri (ke klo 17) tulee estepäivänä klo 17 ryhmään.

 5. Moona P sanoo:

  Moona tulisi 12.5 estepäivään klo.18 :)

 6. Nimetön sanoo:

  Saimi A. tulisi estetunnille klo 17.

 7. Seela K. sanoo:

  Pääsisinkö tiistain estepäivään klo.18 tunnille jos jättäisin keskiviikon tunnin väliin?
  T. Seela

 8. Emma Vuoristo sanoo:

  Emma V tulis klo 18 estetunnille :)

 9. Nimetön sanoo:

  Tiistaina 12.5. klo 18:00 tulisin estetunnille :) Aikataulu todella tiukka, joten toiveena, että hevonen olisi laitettuna valmiiksi minulle. Iso kiitos :) — Selja N.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s