Meillä kävi eläinlääkäri

Hän raspasi Tangon, Barbin ja Haban hampaat(hevosten hampaat kasvaa läpi elämän ja joskus poskihampaisiin tulee koukkuja ja piikkejä, jotka aiheuttavat kipua, sekä vaikeuttavat syömistä). Hepojen hampaat olivat kuitenkin kohtuu hyvät ja ne saatiin helposti hoidettua. Tango sai myös vuosittaisen rokotuksensa, jonka vuoksi sitä ei saa ratsastaa hikeen muutamaan päivään. Piipillä aloitettiin rokottelu vasta vuoden vaihteen tienoilla ja se tarvitsee ensimmäisen vuoden sisällä 3-rokotusta, jonka jälkeen riittää vuoden välein. Hevosia rokotetaan influenssan ja jäykkäkouristuksen vuoksi. Piipillä oli vasta toinen rokotus ja kolmas on syksymmällä.
Olen seuraillut Lorua ja Elli heppaa viimeaikoina paljon. Ne vaikuttaa kipeiltä. Molemmilla on ollut jo vuosia erilaisia vaivoja joita ollaan hoidettu rakkaudella myös näistä syistä niiden liikutusta on vähennetty vuosi vuodelta. Joskus on kuitenkin parempia aikoja ja toisinaan huonompia niin kuin vaivoista kärsivillä ihmisilläkin. Hevoset elävät luonnossa paljon lyhyemmän ajan kuin lemmikkeinä. Joku lemmikki hevonen on ollut jopa 40-vuotias, mutta ei moni. Useimmat joudutaan lopettamaan jo alle 20-vuotiaina. Varsinkin jos ne jätetään eläkkeelle jo 15-vuotiaina. Toisilla on rakenteellisia vikoja jotka aiheuttavat sen, että lopetus päätös on tehtävä jo aikaisemmin. Toiset taas kuolevat esim ähkyyn tai muuhun harmilliseen sairauteen. Luonnossa pedot syövät vaivaiset eläimet ja se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Hevosilla useimpiin vanhuuden vaivoihin ei auta täysi lepo, kun lihakset katoavat ja hevonen on seisova eläin, joka harvoin lepää makuullaan. Eli ne tarvitsevat jalkojaan jatkuvasti. Useimmat vanhaksi elävät hevoset ovat käytössä miltei loppuunsa saakka. Vaivasta riippuen on päätettävä mikä on kullekin sopivin ratkaisu.
Lääkärin arvio Lorusta ja Ellistä oli, että niistä näkee että me ollaan pidetty niistä hyvää huolta, mutta vaivoineen ne eivät voi jatkaa kivutonta elämää. Niinpä nyt on tullut aika halia ja pusia ne niin, että ne saavat lähteä Prinssin, Manzin, Helgan, Maurin, Ukon, Ringon, Titin, Pompin ja Tanjan kanssa laukkaamaan vailla kipuja ikuiselle kesäniitylle! Siellä on myös kaikki teidän tuntemanne lemmikit, jotka ovat lähteneet ajasta ikuisuuteen.
Itse olen näissä vaikeissa tilanteissa itkenyt ja surrut niin paljon kuin vain ikinä. Enkä halua huiputtaa teitä ja olla kertomatta tästä tosi asiasta, joka on jokaisella lemmikin omistajalla edessään, sillä eläimet eivät elä niin kauan kuin me. Päätös lopetuksesta olisi parasta ehtiä tekemään ennen kuin se on pakko enkä halua, että nämä rakkaat joutuvat kärsimään oman päätökseni vaikeuden vuoksi kovin kauaa.
Päivämäärää en kerro, mutta ajankohtana on kesä. Eli ehditte hyvin vielä paijata ja hyvästellä ystävämme.

Kategoria(t): Majantalli. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Meillä kävi eläinlääkäri

  1. Ida Salonen sanoo:

    Voimia sinne! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s