Syssyistä vaihteeksi

Huomio huomio, alkaa olla se aika kun tarvii pukea sadevaatteet niskaan, kun tulee tallille. Meikäläinen suosittelee oikeita sadehousuja/-takkia! Tallin lainasadehousuista on kadonnut mystisesti neljät, niiinpä en ny aio niitä enempiä hankkia(yhet meni rikki ja yhet kuusista on tallessa). Jos joku löytää niitä jostain palauttakaa sadevaate seinälle ;) Joka tapauksessa harrastaminen on mukavampaa kuivana. Eli tsekkaa oma varustuksesi ennen kuin alkaa oikeen syysmyrskyt.

Sitten tarinointia: Tiistaina vietimme hoitsumiittiä, jonka aiheena oli tällä kertaa nuoret hevoset. Kaikki paikalle ehtineet harjoittelivat nuoren hevosen ratsastusta ja ns.koulutus termejä. Likat oli hirmu taitavia ja ihanan innostuneita. Onneksi meidän nuoret hevosetkin on pääsääntöisen kilttejä, vaikka joskus niiden kanssa väistämättä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista opettevaista. Laittelen kuvia tästä, kunhan saan niitä ;)
Sunnuntaina on Suomatkan tallilla estekisat joihin meiltä on lähdössä Ressu ja Kinkku neljän neidon ratsastamina! En taaskaan pääse mukaan Barbin ultrauksen vuoksi. Aikaisemmalla ultraus kerralla siellä oli pienen suuri solunippu, josta saattaa kehittyä varsa…. Käymme sunnuntaina tsekkaamassa vieläkö se näkyy siellä. Varsaksi solusta tuleminen on yhtä varmaa kuin epävarmaa, joten jännitän nyt samalla kertaa, sekä kisoja, että tätä juttua.
Hepoilla alkaa laidunkausi lähenemään loppuaan ja olemmekin aloittaneet heinään totuttelun, joka vie noin kaksi viikkoa. Onneksi laitumilla on vielä purtavaa niin hepat saa rauhassa totutella. Heinää ei voi vaihtaa kertaheitolla, sillä muutoin hepat saattaa sairastua ähkyyn=suolitukos, joka voi johtaa kuolemaan. Sama voi tapahtua, jos syötämme niille esim omenoita paljon! Eli olkaamme varovaisia herkkujen kanssa.
Tämän kaiken lisäksi Enkeli on nyt tehnyt ensimmäisen tuntinsa mammaloman päätteeksi. Toivottavasti se saa jatkaa yhtä hienoon malliin.

Mun vauvahanke on saanut harmillisen käänteen. Tuli nyt jo jonkinlaisia supistuksia ja siitä syystä en saa kauheasti enää ratsastella.. Iloista on kuitenkin se, että tää pieni mies Niklas-työnimeltään on alkanut potkiskella(tai hakkaa päällänsä) jo 18-viikkoa vanhana. On tää jännä asia näin koko ikänsä vauvakuumetta sairastaneelle ja näinkin vanhaks ilman lasta päässeelle eukolle.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s