Syksyn suunnitelmia alustavasti yms

Meikäläisen nappaama tärinäkuva kera sormen: kyseessä loppukäynnit

Olipas meillä kivat syssäri maastot ma ja ke. Päästiin mun “jäiset tiet ressistä” huolimatta etenemään melko sutjakkaasti, kun ei ne tiet sitten olleetkaan jäässä. Tässä Saran näkemys meidän maastosta Kinkun kyytistä:

Hoitsu miitti alkaa tulla ajankohtaiseksi noin viikon päästä (aikataulusta sovitaan lähempänä). Suosittelen siispä kaikkia hoitsu ehdokkaita käymään viikolla reenaamassa vanhojen hoitsujen kanssa suitsimista ja varustamista arki-iltaisin.

Täytyy järjestää myös kisat, mutta niiden ajankohta menee varmaan ensi kuuhun ;) Jos joku on innokas tuunaamaan jotain hauskuutusta siihen niin ehdotuksia otetaan vastaan.

Tämän sunnuntain kisoihin talkoilemaan halukkaille löytyy aikataulua kisoista tämän linkin takaa:
https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=555871059794200&A=open%3asrlui%3ac3%3a15725&S=1&C=27962
Voit olla aiheesta ennakkoon yhteydessä: eevernikos@gmail.com
Tai vaan saapua paikalle ja ilmoittaa kansliassa tulostasi talkoisiin mukaan :)

Sain vihdoin tuunattua talliin uuden heposten huolto-ohjeen. Se on toistaiseksi magneetti taululla muuttaa pian taulun oik. puolella olevaan heppaohje tauluun.

Kiitokset vielä kaikille Turvallisuus miittiin osallistuneille! Oli mukava saada porukkaa kasaan tärkeän asian puolesta. Opimme mm. että kypärän leukahihna täytyy säätää kypärän ollessa kulmakarvojen korkeudella niin, että väliin mahtuu noin neljä sormea, ettei se sitten lennä päästä tippumistilanteessa. Lisäksi turvaliivi täytyy sulloa talvitakin sisäpuolelle napakasti, ettei se murra leukaa, jos käy kalpaten! Sen sovituksessa sen piti tulla kolme centtiä kylkiluiden alapuolelle niiden alimmasta kohdasta ja takaa peittää ristiselän.
Seuraavassa videoo siitä miksi turvavälineet ovat tärkeitä ja samoin syy siihen miksi on tärkeää oppia muutakin kuin pysymään hevosen kyydissä, kuten saada hevosen ystävyys, ettei se sitten ainakaan tarkoituksella heittäisi meitä kyydistä. Se vaatii johdonmukaisuutta, joka tarkoittaa sitä että toimimme reilusti hevosia kohtaan.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

6 Responses to Syksyn suunnitelmia alustavasti yms

 1. majantalli says:

  Nyt olis alustavasti maastoa kyselty sunnuntai iltapäivälle/illalle, mutta mukaan ei mahdu kuin pari tyyppiä enää eli laita kommenttia pian jos halajat matkaan(facessa käy keskustelu kuumana) ;)

 2. Anonymous says:

  Kuvat ei taas näy? O:

  • majantalli says:

   Näkyykö niissä aiemmissa sulla vieläkään? Et onkohan kaikilla sama vai mitä ihmettä, kun mulla näkyy eri koneillakii :D 16.10.2015 17.48 “Majantalli” kirjoitti:

   >

 3. Teea says:

  Mulla ei ainakaan näy puhelimessa nää kuvat:(

 4. Sanna V. says:

  Mulla näkyy video, ei kuva ;)

  • majantalli says:

   Vältsist en saa noita nyt näkyyn, mutta jatkossa yritän keksiä jonkin muun keinon, että näkys kaikille :D 19.10.2015 17.23 “Majantalli” kirjoitti:

   >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s