Viikonloppu

Nyt olikin kisa taukoa. Niinpä vein Herttualan ratsastuskoululle Tangon ja Tapsan Hämeen Eskadroonan harjoitus viikonloppua viettämään. Toiminnasta löytyy lisää osoitteesta: http://www.ratsuvaenkilta.fi/
Jos ei muuta niin siellä on todella hienoja kuvia näytöksistä. Tää toiminta on suureksi osaksi miesten juttuja, mutta harjoituksiin voi päästä myös naiset. Minä ja Missi käytiin testaamassa sulkeisia keväällä ennen kuin Niklas oli ilmoittanut tulostaan.Tangollehan tää on jo tuttua, kun Rami on sen kanssa ollut näissä hommissa ennenkin. Tapsa pääsi mukaan ekaa kertaa. Jussi on ollut mukana Herttualan hevosilla aikaisemmin, mutta nyt kun ovat Tapsan kanssa tehneet sinun kaupat oli heidän aika päästä joukon jatkoksi.
Ensimmäinen päivä meni pienemmällä porukalla Tapsan tutustuessa rutiineihin. Ensin he lähtivät neljän hevosen voimin maastoon, jossa harjoiteltiin kulkemista sekä jonossa, että jalustin tuntumalla rivissä. Ohjaajana/komentajana toimi Janne, joka seurasi ja antoi ohjeita neljännen hevosen selästä hieman sivumpaa. Kuvissa olevat mustat ratsut ovat nimenomaan Herttualan heppoja. Harmiksi en muista toisen niistä ratsastajan nimeä, joka oli molempina päivinä mukana harjoituksissa.
Oli hienoa nähdä miten hevoset lopulta hoksasivat mikä on homman nimi. Päivän toisissa harjoituksissa, joista kuvatkin on otettu, ne toimivat jo paljon paremmin yhteen. Toki sekin auttoi kovasti asiaan, että kaikki ratsastajat tiesivät mitä piti mistäkin käskystä tehdä. Toisten harjoitusten päätteeksi Tango pääsi pitkästä aikaa hyppäämään tuli estettä. Tapsa sai olla silmäily oppilaana sivussa.
Seuraavana päivänä ratsukoita olikin kuusi. Niistä saatiin kaksi kolmen riviä joiden tuli toimia peräkanaa kaikissa tehtävissä. Itse en ehtinyt paikalle, kuin aivan lopuksi. Silloin Tapsa ei enää yhtään näyttänyt vierailevalta tähdeltä vaan kuului osaksi ratsuväkeä. Illan päätteeksi Rami ja Tango hyppäsivät tuli estettä. Enää se ei ollut yhtään niin jännittävää, kuin edellis päivänä.
Harjoitusten päätteeksi kuljetin konimukset takaisin kotiin asioita sisäistämään. Ehkä ensi viikolla tai seuraavalla treenaamme kotona tähän tyyliin ratsastelua. Sain Jannelta parit hyvät harjoitustehtävät teitä varten ;)

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

1 Response to Viikonloppu

  1. Saana says:

    VAU!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s