Viikonloppu

Nyt olikin kisa taukoa. Niinpä vein Herttualan ratsastuskoululle Tangon ja Tapsan Hämeen Eskadroonan harjoitus viikonloppua viettämään. Toiminnasta löytyy lisää osoitteesta: http://www.ratsuvaenkilta.fi/
Jos ei muuta niin siellä on todella hienoja kuvia näytöksistä. Tää toiminta on suureksi osaksi miesten juttuja, mutta harjoituksiin voi päästä myös naiset. Minä ja Missi käytiin testaamassa sulkeisia keväällä ennen kuin Niklas oli ilmoittanut tulostaan.Tangollehan tää on jo tuttua, kun Rami on sen kanssa ollut näissä hommissa ennenkin. Tapsa pääsi mukaan ekaa kertaa. Jussi on ollut mukana Herttualan hevosilla aikaisemmin, mutta nyt kun ovat Tapsan kanssa tehneet sinun kaupat oli heidän aika päästä joukon jatkoksi.
Ensimmäinen päivä meni pienemmällä porukalla Tapsan tutustuessa rutiineihin. Ensin he lähtivät neljän hevosen voimin maastoon, jossa harjoiteltiin kulkemista sekä jonossa, että jalustin tuntumalla rivissä. Ohjaajana/komentajana toimi Janne, joka seurasi ja antoi ohjeita neljännen hevosen selästä hieman sivumpaa. Kuvissa olevat mustat ratsut ovat nimenomaan Herttualan heppoja. Harmiksi en muista toisen niistä ratsastajan nimeä, joka oli molempina päivinä mukana harjoituksissa.
Oli hienoa nähdä miten hevoset lopulta hoksasivat mikä on homman nimi. Päivän toisissa harjoituksissa, joista kuvatkin on otettu, ne toimivat jo paljon paremmin yhteen. Toki sekin auttoi kovasti asiaan, että kaikki ratsastajat tiesivät mitä piti mistäkin käskystä tehdä. Toisten harjoitusten päätteeksi Tango pääsi pitkästä aikaa hyppäämään tuli estettä. Tapsa sai olla silmäily oppilaana sivussa.
Seuraavana päivänä ratsukoita olikin kuusi. Niistä saatiin kaksi kolmen riviä joiden tuli toimia peräkanaa kaikissa tehtävissä. Itse en ehtinyt paikalle, kuin aivan lopuksi. Silloin Tapsa ei enää yhtään näyttänyt vierailevalta tähdeltä vaan kuului osaksi ratsuväkeä. Illan päätteeksi Rami ja Tango hyppäsivät tuli estettä. Enää se ei ollut yhtään niin jännittävää, kuin edellis päivänä.
Harjoitusten päätteeksi kuljetin konimukset takaisin kotiin asioita sisäistämään. Ehkä ensi viikolla tai seuraavalla treenaamme kotona tähän tyyliin ratsastelua. Sain Jannelta parit hyvät harjoitustehtävät teitä varten ;)

Kategoria(t): Majantalli. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Viikonloppu

  1. Saana sanoo:

    VAU!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s