Lomaturinaa

Maanantaina tunnit kentällä ja jokunen vuokraaja. Tiistaina päivällä pellolla hankitreenit. Illalla kirkkaan tähtitaivaan alla ajelua käsihevosten kanssa. Keskiviikkona Kinkku alkoi näyttää huonommalta, joten varasin klinikan torstaille. Päivällä hoitsujen kanssa nuorten heppojen ajokoulua. Illalla normi tunnit kentällä. Torstaina piti olla muutama yksityinen estevalmennus päivällä, mutta ne oli peruttava Kinkun klinikan ja vavvan ylläri lääkärin vuoksi. Toivottavasti saan ne huomenna pidettyä.

Alla kuvin ja videoin hiihtispuuhiamme, sekä hieman tarkempaa tilitystä kaikesta.

Sunnuntai
Tein vielä sunnuntain tapahtumasta pikku filmin (harmillisesti kaikki ratsukot eivät päässeet videolle):

Maanantai
Lupasin sille hoitajalle joka reagoi ensimmäisenä watsappi viestiini pientä siivous projektia vastaan ratsastuksen. Seela voitti ja vuokrasi toiveensa mukaan Tapsaa.

Tiistai
Olin kehitellyt kivan aiheen tunneille, mutta halusin toteuttaa sen ensin koemielessä pienemmälle porukalle. Niinpä saimme pienehkön ryhmän rästeilemään päivällä. Hevosiksi valikoitui nuoriso Tapsa&Tango ja lomiltaan palaileva Enkeli. Oli niin upea keli, että kuvailin pätkiä tunnista ja tässä on lopputulos (paikalla oli myös känkkäränkkä, jos kuulette mitä tarkoitan)

 

Keskiviikko
Lomaansa kotona viettävät hoitajat pääsivät kanssani puuhaamaan heposten pariin. Kävimme läpi ajokoulutuksen alkeita. Oikeastihan näillä kaikilla on ennenkin ajettu. Missillä ajan melkein joka viikko, joten se oli mukana opettamassa tyttöjä ja järjen äänenä muille hepoille. Tangokin veteli kärryjä jo ihan nuorena, mutta sille kävi kurja onnettomuus. Se oli edellisen omistajansa kanssa alkanut pukitella kärryjen edessä ja kaatunut lopulta kärryineen ojaan. Sen jälkeen olen ajanut sillä kentällä ja siellä se toimii oikein hyvin. Maastossa kävimme kokeilemassa, mutta siellä se pyrki pukittelemaan. Sain sen kyllä ojennukseen, mutta se tuntui “panikoivan”. Tästä syystä harjoittelimme sen kanssa jälleen kuin pikkuvarsan. Jos hevosen kanssa tulee takapakkia reilusti ja haluat korjata tilanteen “lopullisesti” on palattava lähtöruutuun.
Riston olen ajokouluttanut ensimmäisen kerran 3-vuotiaana, mutta sille tuli pitkän sairaslomansa vuoksi niin pitkä tauko, että uudelleen koulutin sen 4-vuotiaana. Silloin aloin myös ratsastaa sitä ja ajaminen jäi niin pitkälle tauolle, että nyt 5-vuotiaana pitää taas aloittaa alusta.

Torstai
Kinkun kintereen luu oli alkanut irrottaa kappaletta itsestään ja siksi oli muuttunut kipeäksi jälleen. Nyt toivotaan kädet ristissä käsivarsia myöten, että uusi lääke tehoaa ja ettei tulehdus leviä leikkaus alueelle! Mikäli tilanne pysyy hallinnassa on meillä taas viikon päästä kontrolli josta selviää onko kinner saatu kuriin. Kumpa olisi ja saisimme nauttia Kinkun seurasta vielä piiitkään! Jos ei niin se olisi pakko leikata jälleen….
Näitä eläinlääkäri termejä on hankala puhua suomeksi, joten olen joutunut hieman oikomaan tekstiä.

Viikonlopulla sunnuntaille näyttäisi olevan tarpeeksi porukkaa estepäivään ja mikäli jengiä riittää voisimme samalla pulkkaratsastaa niin nekin pääsee tekemään jotain hauskaa heppojen parissa, jotka eivät hypyistä niin perusta! Paras kellonaika tapahtumalle lienee 12 ja max 3h hyppyjä. Siihen perään tai samaan aikaan pulkkailua…riippuen siitä oletteko kuinka omatoimisia ;)
Ehdit vielä ilmoittaa itsesi mukaan kommetoimalla edellistä postaustani.

Jos joku tuttusi haaveilee ratsastuksesta meillä se on nyt mahdollista! Pyydä häntä olemaan yhteydessä sähköpostitse tai katsomaan tunteja someday.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

1 Response to Lomaturinaa

  1. Pinja T says:

    Pinja T olisi tulossa estepäivään

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s