Kevättä ja maastoilua yms

Kevät on alkanut mukavissa merkeissä. Vilma ja Barbi ovat edelleen kantavina. Enkeli ja Haba ovat palanneet virkeinä tuntityöhön. Kalle saa olla jo laumassa ja toivottavasti pääsemme pian senkin selkään. Risto on päässyt kevyesti takaisin sorvin ääreen. Se sai kengätkin. Kinkun tila ei ole juuri kohennut, mutta ei toistaiseksi ole ollut huonompikaan. Lääkintä jatkuu ja tehokkaista useamman kerran päivässä kylmäyksistä saattaa olla apua. Mikäli muutoksia huonompaan ei tapahdu on kuukauden päästä taas kontrolli. Missi kävi tarkastuksessa Kinkun seurana viime viikolla ja se sai kipeentyneeseen vuohisniveleen lääkettä. Onnekseni nivelrikko muutoksia ei ollut tullut!

Haba pääsi viime viikonlopuksi metsätöihin toiselle tallille. Se oli tullut tutuksi kylän lapsille, jotka olivat käyneet sitä moikkaamassa. Vetotyöstä se oli selvinnyt hyvin, mutta lastauksessa se oli tarvinut sitoa puuhun kiinni. Saattaa olla että reen vetämiseen tämä olikin viimeisiä mahdollisia viikonloppuja.
Vähäinen rekeilyni tänä talvena päättyi harmillisesti elämäni ensimmäiseen aisan katkaisuun. Onneksi kyydissä ei ollut kuin Jussi ja Peppi niin saimme ratsastettua kolme päällä Haballa takaisin kotiin. Epäonnistuin  lumen syvyyden ja luiston arvioinnissa ekaa kertaa, sitten ihan ensimmäisten harjoitus kertojen jälkeen Pontuksen kanssa joskus vuosia sitten, jolloin kaadoin reen. Harjoitus tekee mestarin! Eikä ilman epäonnitumisia voi oppia. Nyt jo vuosia ajaneena pänni kyllä kovasti mokata noin hölmössä paikassa.

 

pulkka

Lauantain pulkkaratsit sujuivat mallikkaasti. Impi ja Rasu pääsivät pulkan veto tehtäviin. Missi kuljetti kuvaajia kärryillä. Vaihtelimme tehtävästä toiseen. Tainno minä pysyin kyllä Impin kyydissä alusta loppuun, vaikka se välillä vähän innostuikin ja saimme jopa pystyyn hyppyjä. Rasu toimi mallikkaasti ja näytti tykkäävän tehtävästään.
Pääsin ylittämään myös ekat esteeni Soinnun syntymän jälkeen. Se oli hienoa.

Sunnuntain estekilpailuihin pääsi Ressun ja Rasun lisäksi Tango ja Tapsa aikuisten kisateamiläisten ohjaamina. Meillä oli oikein kiva meininki ja sain kaikki suoritukset kuvattua. Kahdeksasta suorituksesta tuli seitsemän täysin puhdasta rataa. Rasu ja Tango voittivat luokkansa. Tango ja Tapsa olivat myös luokkiensa kolmansia. Eli ei olisi voinut paremmin käydä! Oli siispä tuuria matkassa.

Maanantaina kävimme kaikkien ryhmien kanssa maastossa ja maisemat olivat kuin suoraan taideteoksesta. Nuorimpien ryhmä oli jo niin kovasti kehittynyt, että pääsimme ensimmäisen kunnon lenkkimme. Näiden kolmen tunnin aikana kohtasimme vain yhden auton, vaikka ratsastimme kyläteillä.

Tänä lauantaina on luvassa maastoilua. Sovitaan tarkemmin kommentoimalla tähän.

Eka ryhmä aikuisille klo10 lähtö ja takas viimeistään 12.
Mukana mahdollisesti; Taina, Minna, Mirva, Katja ja Lotta?

Toka ryhmä nuorisolle lähtö esim klo13 tai 14, kesto 1-2h.
Mukana mahdollisesti; Karo, Helmi, Saana, Sari ja Elena?

 

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kevättä ja maastoilua yms

 1. Helmi says:

  Oisko 13?

 2. Anonymous says:

  Juu Lotta ja Elena mukana!

 3. Peppi says:

  Peppi tulis maastoon tokaan ryhmään👍

 4. Helmi says:

  Eli klo 13?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s