Kesä ja loma

Ekaa leiriä täällä jännitetään jo kovasti!

Leirin vuoksi ekalla loma viikolla ei ole ratsastusta, kuin maanantaina, torstaina ja perjantaina klo19 1h. Niinä päivinä tallilla pitäisi olla viimeistään klo18.30, jotta saadaan yhdessä hepat haettua. Sitten näissä on varsavaraus eli jos varsominen tapahtuu perutaan nämä ratsastukset, mutta laitan siitä tarkemmin tekstarilla, mikäli näin käy. Ratsastuksiin saa ilmoittautua omalla nimellä kommentoimalla tätä esim.
Maija.M pääsisi to klo19.

Tarinointia

Meillä oli kevään kilpailu- ja taidonnäyte päivä, jonka perään uitimme hevosia- ja päästimme ne perälaitumille ekaa kertaa.
Oli niin hieno ilma ja kaikki sujui kuin tanssi! Olen niin ylpeä kaikista ratsukoista. Palkitsimme kaikista korkeuksista yhdet ja kokonaiskilpailun kolme parasta. Voiton vei Seela ja Kalle. Suoritus saatiin jopa filmille, mutta tarvii vielä leikkailla niistä yhteinen pätkä, joten se jäänee tuonnemmas.

Minä Impi ja Tango päästiin ekoihin seurakilpailuihimme sitten Soinnun syntymän. Ihanat kisahoitsut saivat kuvattua suoritukset ja tässä niistä pikku pätkät:

 

Klinikka tarkastuksilla ollaan ravattu oikeen urakalla, että saataisiin hepat kunnon reenikuntoon loppu kesäksi. Ei tullut sentään mitään kamalia kohtaloita vain “perus kipeytymistä, mitä nyt urheiluun kuuluu. Haballa, Missillä ja Enkelillä on hieman kevyempi treenijakso siitä syystä vielä hetkosen. Rasseli sai hammaspaikan, kun sillä oli jäänyt heinää hampaan koloon. Rasu ja Enkku käyvät vielä jälkitarkastuksessa myöhemmin kesällä muiden kanssa ei toivon mukaan tarvitse.
Haba sai kovasti kehuja ja oli kuulemma vetristynyt hurjasti. Josko löydettäisiin sille vielä enemmän työhevoshommia niin se saisi lähteä vetokilpailuihin.

Seuraavassa tarinaa Haban retkestä Jussin “sotaratsuna”

“Haba Ratsuväen tapaamisessa Niinisalossa

Haba oli mukana Ratsuväen tapaamisessa viemässä tervehdystä kansainväliseen harjoitukseen johon, osallistui perinteikäs Ratsuväen osasto USA:sta 2nd Cavalry regiment. Nykyisin he liikkuvat muilla kulkupeleillä kuin hevosilla. Heidän historiassa hevoset ovat olleet hyvin merkittävässä roolissa, kuten meillä suomalaisillakin.
Lähdimme Majan tallilta kukonlaulun aikaan, kohti Niinisaloa. Perillä siirryimme maastoon, jossa oli paljon merkillisiä ajoneuvoja rakennelmia ja ihmisiä. Haba oli trailerista ulos noustuaan ihmeissään mihin on tultu. Kova häly ympärillä, hevoset ja ihmiset tuntemattomia. Haba oli varautuneempi, kuin olen missään tilanteessa nähnyt. Varustamisen aikana Haba ennätti kiertää pariin otteeseen puun jotta, sai tarkkailtua mitä kummaa tapahtuu. Sain kaverin avuksi ja varustaminen onnistui.
Nousin ratsaille ja aloitin verryttelyn. Haba rentoutui pian. Lähdimme liikkeelle kolmijonossa jalustintuntumalla. Ratsastimme pienen lenkin osastossa. Suuntasimme kohti vastaanottopaikkaa. Haba kulki hienosti kylki kyljessä uusien tuttavuuksien rinnalla. Vastassa odottivat vieraat ja soittokunta! Järjestyimme riviin ja veimme Ratsuväen tervehdyksen vieraille sekä suomalaisille. Soittokunta töräytti kunnon fanfaarit josta, muutama hevonen riemastui. Haba ei moisesta piitannut ja oli aivan rauhassa. Musiikki ja puheet kestivät, ja niin myös Haban hermot. Muodossa olo sujui. Illalla Haba pääsi tuttuun laumaan mielenkiintoinen päivä takana. Habassa on ainesta sotahevoseksi!

Haba on ainut tuntemani suomenhevonen jolla, uskalsin lähteä täysin ilman harjoitusta, keskelle vieraita hevosia jännittävään tilanteeseen. Mahdollisuudet haavereihin oli aika korkeat tilanteen ja ympäristön puolesta. Haba on luottopolle!

Suuri Kiitos Riinalle ja Haballe, Ratsuväen perinteen tukemisesta!”

This slideshow requires JavaScript.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

25 Responses to Kesä ja loma

 1. Anonymous says:

  Siiri K. Tulisin torstaina tunnille:)

 2. Anonymous says:

  Lotta P. Pääsisi ma, Iida P. Pääsisi To ja Elena pääsisi pe.

 3. Ada S. says:

  Pääsisin to klo 19

 4. Karo says:

  Tulisin ma klo19

 5. Taina says:

  Taina L. pääsisi torstaina klo 19.

 6. Emilie says:

  Emilie tulisi ma klo19:)

 7. Sanni says:

  Sanni L. tulisi ma klo 19

 8. Rita says:

  Tinka tulisi ma klo 19

 9. Enni L. says:

  Pääsenkin tolle ma 19, jos vielä mahtuu:)

 10. Pinja T says:

  Pinja T tulisi ma klo 19 :)

 11. Teea says:

  Teea.T pääsisi to klo19

 12. Emma V says:

  Mä olisin voinut tulla irtotunnille pe klo 19 jos sopii? :) -Emma V

 13. Kerttu Honkamäki says:

  Kerttu H. Tulisi torstain maastoon

 14. Vilma.n says:

  Vilma.n tulisi to 19

 15. Sara V says:

  Tulisin to klo 19!

 16. Reetta says:

  Reetta.A tulisin perjantaina tunnille klo 19 :)

 17. Kati Pirttijoki says:

  Esmeralda Rintamaa tulisi pe klo 19 tunnille! :)

 18. sanna says:

  No hellurei! Meikäläiseltä meni kokonaan ohi tuo kommentointi! Mutta tylleröt Moona ja Miisa H. olisivat tulossa tänään eli pe 10jun tunnille kl19. Jos siihen ylipäätään mahtuu ;o)

 19. Kati says:

  Onkos tälläviikolla tunteja?

 20. reetta says:

  Eikun anteeksi äsken tuli uusi postaus jossa kerrotaan :) ei sittenkään mitään!😃

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s