Keskiviikon tunnit peruuntuvat!

Harmillisten päällekäisyyksien vuoksi joudun perumaan keskiviikon tunnit :( En laita aiheesta tekstaria, kun sain tämän tietooni näin ajoissa. Mikäli haluat voin viedä viikonloppuna maastoon 1-2h, kun vain ilmoitatte innostuksenne ajoissa tänne kommentilla!

Kuvassa Kilpuri eli Kille ja Veikko

vars1

Sitten “lyhyt” tarina: Leikkaus

Kurjasti jouduin taas hevosen lopetuspäätöksen eteen. Impi rukalla oli hammas murtunut. Hevosten hammasongelmat koituvat usein niiden kohtaloksi, kun niiden hammashuolto vaatii usein kirurgisia toimenpiteitä. Jälleen saan siispä kiittää teitä arvon asiakkaat ja saimme nuoren lahjakkaan oloisen tammamme leikkaukseen. Samoin rakasta aviomiestäni, joka lupasi pitää huolta kotimme taloudesta tämän horjutuksen vuoksi…
Leikkaus itsessään sujui hyvin ja paraneminen on alkanut kohtalaisesti. En voi kuitenkaan vieläkään huokaista helpotuksesta, kun kaikki ei vielä ole selvää.
Ensin Impi piti pestä huolella, että minimoisimme bakteeri riskin. Sitten piti poistaa kengät, kun se ns.kaadettiin leikkauspöydälle. Hevosilla tämä kaataminen on aina riskipeliä. Niitä kun ei voi vain somasti työntää kumoon tai nostella.
Leikkauksessa mentiin Impin turvan läpi hampaan luo ja se poistettiin juurineen kaikkineen vääntämällä. Tilalle laitettiin kuminen paikka, joka olisi sittemmin saanut lähteä itsekseen pois. Se siitä syystä ettei rehupakkautuisi ja mätänisi tuoreessa reiässä.
Kotiin neito pääsi saman päivän iltana. Sen pää oli miltei kaksin kertainen. Musta tuntu niin kurjalta sen puolesta eläimet, kun eivät kipua ja kärsimystä ymmärrä. Teki huonoo taluttaa sitä, kun riimu tuli ihan haavan lähelle.
Ensin yritimme lääkitä sitä tabletein, mutta ne eivät kelvanneet kuin yhden päivän ajan melassisiirappiin ja kauraan sekoitettuina. Niinpä Impi pääsi piikkikuurille jälleen. Ennen leikkausta se oli sillä jo edellisen kerran. Monet hevoset ovat piikkikammoisia, mutta mä olen yrittänyt tehdä piikityksestä mahdollisimman huomaamatonta. Yleensä laitan niille jotain hyvää ruoka-astiaan ja sitten menen kaulan viereen ja pistän mahdollisimman huomaamattomasti. Jotenkin tää äidinvaisto on vaan tehnyt kaikesta vähän hankalaa ja nyt piikityskin meni jotenkin tunteisiin. Selvittiin siitäkin. Lisäksi Impi sai tietenkin erillistä kipulääkettä. Onnekseen se sai viettää aikaa laumassa ja kaikki oli muutoin normaalia.
Ensin haava ei puskenut mitään eritteitä mistään ja suurin turvotus poistui muutamassa päivässä, mutta lopuksi saimme “nauttia” hirveestä mätävuodatuksesta, jota onkin kestänyt näihin päiviin asti. Eilen vein Impin  jälkitarkastukseen jossa siltä poistettiin tuo muovipaikka, kun se ei ollutkaan lähtenyt ja nyt hampaattoman kohdan huuhtelua muutama päivä ja toivottavasti saamme sen sitten taas ihan normi elämään.

Äitiys”lomalle” kuuluu hyvää

Soinnulle kuuluu hyvää. Hän täyttää pian 8kk ja on kova kiipeilemään. Öisin herättelee n.3krt ja syö edelleen tissiä hyvin. On toimissaan jo ihan täys ammattilainen. Kiipeilyä täytyy vielä treenata. Täytyy löytää kunnon ulkohaalari, että neito pääsisi mukavammin mukaan tuntien pitoon :)

 

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

2 Responses to Keskiviikon tunnit peruuntuvat!

  1. reetta says:

    Ihanat Kille ja Veikko❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s