Lisää hevosia ja toimintaa

Niinpä niin toimintaamme on astumassa mukaan uusia vahvistuksia. Nuorehkoja, mutta peruskoulutettuja poneja. Tämä lisää liikutuksen tarvetta myös viikonlopuille.

Aion perustaa erillisen pienryhmän esteille, jos kysyntää riittää ehkä useammankin. Esteet lajina on ihan oma maailmansa ja teenkin nyt tiukan tekstin tästä se perustuu omiin kokemuksiini lajin parissa.

Esteet vaativat ratsastajalta paljon rohkeutta ja tasapainoa. Vauhdin tulee olla kunnossa ennen kuin ratsastaja voi turvallisesti ylittää esteen. Siinä tarvitaan hetkittäin jämerämpiä otteita ja samalla mukautumista hyppyihin sievästi. Niinpä sen ei tarvitse olla kaikkien ratsastajien juttu, vaikka se kyllä tuo mukavaa vaihtelua harrastukseen.
Mukavuudestaan huolimatta suurinosa (jopa 90%) tippumisista tapahtuu esteillä. Tippumista ei tietenkään voi välttää muutenkaan ja se on riskinä aina, kun nousee ratsaille. Myös iso osa hevosten omista kolhuista ratsastuksessa tulee esteillä ja puomeilla. Näistä syistä en halua enää pitää isolle massalle hyppyjä vaan kohdistan sen tarkemmin.
Toivonkin sinun esteratsastuksesta haaveileva, ottavan estehaaveesi puheeksi kanssani, niin katsotaan henkilökohtaisemmin mitä voin juuri sinulle tarjota. Hevosistamme iso osa on nimenomaan estesukuisia ja osa pärjännyt kilparadoilla ihan mukavasti. Olen myös itse hyppyjä opiskellut ja kilpaillut ehkä jopa enemmän kuin kouluratsastusta.

Että kaikki halukkaat pääsisivät kuitenkin hyppäämään voidaan miltei joka sunnuntai hypätä. Näihin pääset ilman pienryhmään sitoutumista ja voit ilmoittautua mukaan whatsappilla.

2017 290Kiitos kivasta kuvasta Saanalle! Tässä pikku Peppi ja Tango yksi estesukuisista tammoistani.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s