Kesä on käynnistynyt

Leiriläiset on olleet aivan huippuja! Uusia asiakkaitakin on osunut matkaan muutama ja ehdottomasti mahtuu lisää varsinkin syksylle,mutta kysy myös omien toiveiden mukaan nyt kesäkuun loppuun säpö tai wa . Olisi kiva saada jengiä hevosen selkään.

Kauhistuttaa tämä maailman ja maatalouden jännittävä tilanne näin niin kuin tällaista heppalaumaa ylläpitäen. Minulle on jopa tullut yhteyden ottoja “ilmaisista” hevosista. Se kuulostaa aika pelottavalta,koska ei hevosia yleensä näin paljoa lahjoiteta. Tietenkin kiitän luottamuksesta kaikilta ehdottaneita,mutta en usko kuitenkaan sen johtuvan vain meidän hevosen pito tyylistä vaan että ihmisten varat alkaa olla vähissä pitää “turhia hevosia”. Minähän tietenkin ottaisin ja pelastaisin kaikki mahdolliset tapaukset ja nämäkin ovat olleet aivan ihastuttavia yksilöitä. Silti yrittäjän tilannekaan ei ole täysin mairiteltava,kun kuluja on nippanappa menojen verran eli en voi kaikkia millään pelastaa.

Hevostallin pidolliset kustannukset todennäköisesti kasvaa yli odotusten niinpä olen valmistautumassa myymään jopa omia hevosia osan,jos kivat kodit löytyy. Ne voivat tietysti jäädä myös meille jolloin mikäli tuntitoimintaa on reilusti voi sillä saada tallivuokraa alaspäin. Nuorten hevosten hinnat on siinä 5000e tietämissä ja osalla suvun/värin vuoksi jopa yli. Vanhukset ovat halvempia ja koulutetut siinä 10-15 000e. Meillä hevosen pito on ollut rontti 500e/kk,sillä vapaa heinä ja muut systeemit on arvokkaita. Tammoista kasvatukseen toivoisin lähtevän Missin ja Piipin,kun ne kantaa tuota hopeageeniä joka parhaassa tapauksessa tuottaa noita Friidun värisiä hevosia joita on suomenhevosissa noin 4kpl vasta koko maailmassa.

Kuvassa tuo harvinaisen värinen Friidu ja rakastava kasvattaja joskus keväällä.

This entry was posted in Majantalli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s