Ensi kausi kaupan hopotissa

Tervetuloa mukaan. Lisäsimme hiukan paikkoja niin säkin voit käydä varaamassa paikkasi suoraan http://www.hopoti.com

Lisäkysymyksiä otetaan vastaan numerossa 0451119422

Posted in Majantalli | Leave a comment

Ensi kevään tunnit on nyt myynnissä hopotissa

Kartoitamme toimintaa vuodelle 2023 ja teemme toiveiden mukaan ryhmät. Jokunen ratsastaja joutuu jäämään pois opiskelujen,oman hevosen tai muuton vuoksi,joten tuuppas sä täydentämään ryhmiä. Tämän hetken ryhmäaikataulu on todennäköisesti melko sama myös ensi vuonna. Löydät viikkokalenterin ja tasovaatimukset http://www.hopoti.com ja lisätietoja voi kysellä suoraan 0451119422. Toiveita kuunnellaan ja pyritään myös täyttämään.

Asiakkaiden sanojen mukaan ulkoilmaharrastus on vaatetuksesta kiinni. Eli rohkeasti vaan puuhaan mukaan. Tutkitusti se on myös terveellistä.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Vielä 10x korttipaikkoja ryhmissä

Mikäli et ole kokenut hopotin käyttäjä ole rohkeasti yhteydessä ja kerro tasosi niin voin katsoa mikä ryhmä olisi sinulle paras mahdollinen. Voit soittaa tai laittaa viestiä melkein reittiä kuin reittiä numeroon 0451119422.

Meitä kiinnostaa millaista opetusta juuri sinä haluat. Voit siispä laittaa hopotiin esimerkiksi arvoistasi tai haaveistasi lisätietoihin.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Vanha yhteistyökumppanini liki 10 vuoden takaa muisti meitä kauniilla sanoilla

Posted in Majantalli | Leave a comment

Ratsastustunnit

Kyselin somen kautta toiveita ja nyt tarjonta kutakuinkin vastaa sitä mitä kyselyissä kävi ilmi. Teimme muutaman ryhmän lisää joihin voit tulla mukaan. Tarjonta kaikenkaikkiaan näyttää tältä:

Maanantaina on valmennussuuntaista ratsastusta. Molemmat ryhmät ovat tasoa 4 eli haastavin mitä löytyy. Klo 18 normiryhmä on täynnä, klo19 pienryhmä ei ole täynnä. Sopisi kokeneelle pienelle tai suuremmalle ratsastajalle. Pikkuponit eivät ole ollenkaan töissä joten esim sen kokoiselle ns vakkaripikkuponi valmennuksesta kiinnostuneelle paikka olisi aivan huippu.

Tiistaina klo18 normiryhmä tasoa 2 eli meillä ns aloittelevimpia on täynnä, mutta klo19 pienryhmässä tasoa 3 eli kokeneiden ryhmässä olisi mukavasti tilaa.

Keskiviikkona molemmat normiryhmät ovat tasoa 3. Klo18 ryhmä täyttyi niin nopeasti, että perustimme toisen klo19 ja siihen mahtuu vielä mukavasti.

Torstaina molemmat normiryhmät ovat tasoa 2 ja tässä toivottiin aikaisempaa ajankohtaa. Niinpä nyt aloitimme jo klo 17 joka täyttyi heti ja jatkoimme toisen klo18 johon mahtuu kivasti mukaan vielä.

Perjantaina on jälleen luvassa enemmän valmennusajatusta pienryhmissä ja tasot ovat klo17 hyppyryhmällä 3 ja klo18 kouluryhmällä 2. Molemmissa ryhmissä on tilaa.

Lauantaina on pelkkiä normiryhmiä. Klo12 tason 3 ja klo13 tason 2 ryhmässä on yksi paikka. Hyppyryhmässä klo14 on hyvin tilaa,mutta olisi hyvä että osa ratsastajista olisi rohkeita ja kokoa pony,jotta saamme myös esteponimme käyttöön.

Sunnuntaina toivon että saisimme järjestettyä esim maastoja tai muuta kurssitoimintaa tai jos jotku haluaa kilpailla niin vaikkapa sellaista.

Hopotista löytyy nyt myös 10x kortit ryhmiin! Käy siis varaamassa http://www.hopoti.com ja tule mukaan tukemaan meidän tallin hevosten luonnonmukaista elämää.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Syyskauden tunnit on varattavissa hopotissa

Seuraava kausi elokuusta jouluun 20x on nyt saatavilla. Opettajina kaudella on minun ja Jennyn lisäksi Jutta ja Minna. Molemmat ovat olleet ikänsä hevosten kanssa ja tietotaidon määrä on uskomaton. En tiedä onko missään muulla tallilla opettamassa itse näin konkareita tyyppejä.

Meillä opettajat vaihtelevat päiviä ja samoilla ryhmäkorteilla voit halutessasi käydä myös toisena päivänä ratsastamassa. Niinpä saat ilon irti meistä kaikista. Jennyn ja minun parhaat puolet on suurin kokemus juuri näistä hevosista. Lempeys on pääperiaate meidän hevosten kanssa. Jutta onkin meistä eniten se perinnevalmentaja ja äärimmäisen hyvä työssään. Minna taas pehmeistä pehmein ja halutessasi saat häneltä oppia vaikkapa kuolaimetta/varusteetta ratsastukseen.

Meillä ratsastaessassi sinun on mahdollista saada pitää hevosta kuin omaasi esim puoliylläpidolla tai alkaa niiden hoitajaksi. Ratsastustyyli on hieman eri,kuin perinteinen mutta laji on täynnä muunnoksia. Tarkoitus onkin hyödyntää kaikista kivuttomimpia menetelmiä kuten puhallus tai hellitys mieluummin kuin voima. Ennen kuin löydät tämän pehmeyden hevoset todennäköisesti eivät tunnu sen kummemmilta,kuin että puhutte eri kieltä yleensä se tuntuu laiskuudelta tai yli reippaudelta.

Tein kyselyn säistä ja niiden vaikutuksesta meillä ratsastukseen, lyhyesti jengi oli sitä mieltä ettei ole vaivannut,kun vaatetus on kunnossa. Hevosemme on säissä konkareita ja myös niille löytyy tarvittaessa sadetakit jopa varusteiden päälle. He puhuivat myös luonnon kauneudesta eri vuodenaikoina ja vapauden tunteesta. Myrskykelin tullen ratsastus peruuntuu tai siirtyy= saat siitä kortin. Mikäli sää on sinulle huono voit perua sen itsekin ja käyttää toisella kertaa.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Kesä on käynnistynyt

Leiriläiset on olleet aivan huippuja! Uusia asiakkaitakin on osunut matkaan muutama ja ehdottomasti mahtuu lisää varsinkin syksylle,mutta kysy myös omien toiveiden mukaan nyt kesäkuun loppuun säpö tai wa . Olisi kiva saada jengiä hevosen selkään.

Kauhistuttaa tämä maailman ja maatalouden jännittävä tilanne näin niin kuin tällaista heppalaumaa ylläpitäen. Minulle on jopa tullut yhteyden ottoja “ilmaisista” hevosista. Se kuulostaa aika pelottavalta,koska ei hevosia yleensä näin paljoa lahjoiteta. Tietenkin kiitän luottamuksesta kaikilta ehdottaneita,mutta en usko kuitenkaan sen johtuvan vain meidän hevosen pito tyylistä vaan että ihmisten varat alkaa olla vähissä pitää “turhia hevosia”. Minähän tietenkin ottaisin ja pelastaisin kaikki mahdolliset tapaukset ja nämäkin ovat olleet aivan ihastuttavia yksilöitä. Silti yrittäjän tilannekaan ei ole täysin mairiteltava,kun kuluja on nippanappa menojen verran eli en voi kaikkia millään pelastaa.

Hevostallin pidolliset kustannukset todennäköisesti kasvaa yli odotusten niinpä olen valmistautumassa myymään jopa omia hevosia osan,jos kivat kodit löytyy. Ne voivat tietysti jäädä myös meille jolloin mikäli tuntitoimintaa on reilusti voi sillä saada tallivuokraa alaspäin. Nuorten hevosten hinnat on siinä 5000e tietämissä ja osalla suvun/värin vuoksi jopa yli. Vanhukset ovat halvempia ja koulutetut siinä 10-15 000e. Meillä hevosen pito on ollut rontti 500e/kk,sillä vapaa heinä ja muut systeemit on arvokkaita. Tammoista kasvatukseen toivoisin lähtevän Missin ja Piipin,kun ne kantaa tuota hopeageeniä joka parhaassa tapauksessa tuottaa noita Friidun värisiä hevosia joita on suomenhevosissa noin 4kpl vasta koko maailmassa.

Kuvassa tuo harvinaisen värinen Friidu ja rakastava kasvattaja joskus keväällä.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Leirikirje

Leirikirje!

Hei vaan leiriläiset, pian päästään viettämään huippu hetkiä kivalla porukalla hevosten parissa. Laidunkausi starttaa todennäköisesti juuri samalla hetkellä,kun se on hieman myöhässä tänä vuonna. Toivottavasti saadaan ihania aurinkoisia päiviä paljon ja päästään nauttimaan yhteisiä hetkiä jopa veden äärellä.

Muistetaan kuitenkin ottaa sopivat ohuet pitkähihaiset paidat matkaan niin ratsastus sujuu lämpötilasta huolimatta myös maastossa,jossa on mahdollista kehitellä erinäisiä vaelluksia ja retkiä. Saadaksemme just sulle passelit eväät matkaan ilmoita erikoisruokavaliot tekstiviestillä 0451119422. Aurinkorasva kannattaa laittaa jo kotona niin vältämme palamista ja vaikka olemmekin kypärät päässä miltei joka hetki on hyvä laittaa mukaan myös huivi tmv lippis, ettei auringonpistos ala vaivata. Nesteytyksestä pidetään huoli omalla urheilu/juomapullolla jonka voi ottaa mukaan,vaikka retkireppuun.
Kesäinen sadekaan ei menoa haittaa,kun mukana on sopivasti vaihtovaatetta ja sadehousut, takkejahan tallilta löytyykin. Saapas on parasjalkine kurakelin sattuessa.

Aloitetaan aamu viimeistään klo9-10 ja lopetellaan klo16. Leiriaitta on tarpeentullen käytössämme eli yöpyminen retkiolosuhteissa on mahdollista. Ruokailemme tallin puolesta vasta puolilta päivin kotiruokaa,joten kannattaa syödä tuhti aamiainen.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Kesäkortit hopotista

Meidän omat asiakkaat harrastavat ratsastusta läpi syksyn, talven ja kevään,mutta lomailevat pääsääntöisesti kesän niinpä nyt tuli sopivat kortit kehiin just sulle joka ratsiikin kesän. Kortteja saa käyttää jo nyt niin ehtii sit lomalla hengähtääkin.

Kesän aikataulu sopii meille just sun toiveiden mukaan eli laitathan toivetta suoraan Riinalle 0451119422,jos sulla sellaisia on.

Meidän hevoset lomailee vuoron perään,joten se ei vaikuta tuntien pitoon. Kylmäveristen kaviokuumeriskin vuoksi lomat sijoitellaan se huomioon ottaen. Laitumille kaikki eniveis pääsee aina ja sikäli kesä tuntuukin lomalta,vaikka vähän hommia siinä yhteydessä tehtäisiinkin.

Posted in Majantalli | Leave a comment

Kesäleirit

6.-10.6. ja 13.-17.6. tasolle 2-4. Tänä vuonna ratsastus toteutuu pienryhmissä ja sitä on 2h/pv. Ohjattua toimintaa klo8.30-16.30. Hinta 590€, jonka saa maksaa kolmessa osassa ennen leirin alkua.
Mikäli et jostain syystä pääsisi voit käyttää rahan meidän muihin tuotteisiin.

Varaus majantalli@gmail.com viestillä leiri 1 tai leiri 2. Jos varaat viikon sisään saat sen messutarjouksella miinus 100€.

Posted in Majantalli | Leave a comment